Klasse choreografie

workshop klasse choreografie

Kennismaking met het maken van een choreografie
Allemaal hebben we wel eens een idee hoe we graag zouden willen bewegen op een bepaald muziek stuk. Maar ja, dat doe je misschien enkel alleen als je een moment voor de spiegel op de badkamer staat en dat muziekstuk voorbij hoort komen. Of wat dacht je van dat moment alleen thuis een geweldig stuk muziek en niemand die je ziet. Met een beetje hulp van een prof danser/docent kun je hier veel meer uithalen als dat je zelf ooit gedacht had. In een of twee uur tijd onder begeleiding zoiets uitwerken kan tot verrassende resultaten leiden. Natuurlijk werken we ook hier naar een leuk eindresultaat toe, eventueel afgesloten met een korte voorstelling.

Werkwijze
De docent geeft een minimum aan bewegingen aan en laat vervolgens de klas er mee aan de haal gaan, door verdeelde individuele opdrachten ontstaan er meerdere verschillende invul mogelijkheden. Als we dat dan weer gaan bundelen komt er een pracht resultaat. En dat alles in een tijdsbestek waar je nog niet over had durven dromen.

Benodigdheden

  • Ruime zaal, afhankelijk van de groepsgrootte (max. 30 deelnemers in een zaal en een harde egale vloer). De zaal dient schoon en geheel ontruimd te zijn.  
  • Geluidsapparatuur wordt verzorgd door de dansstudio.

Extra mogelijkheden:

  • Een klein eindresultaat op een podium.
  • Uitbreiding van de presentatie met een passend decor en evt. met passende kostuums.