Klassiek ballet

Workshop klassiek ballet

Kennismaking met
Vaak hebben jeugd zowel als docent een ander beeld van het vak klassiek ballet. Zowel jong als oud heeft zich nu eenmaal al een beeld gevormd, En daar valt toch nog wel iets over te zeggen. Wist u bijvoorbeeld, dat mannen in de regel niet op pointe shoes (spitzen) dansen? Weet u ook hoe deze dansvorm eigenlijk ontstaan is? Nu na deze workshop weet zowel u als uw leerlingen er alles vanaf, we gaan alles laten zien en zelfs kleine stukjes ervan mee laten maken. Misschien is klassieke dans eigenlijk toch leuker dan dat velen vooraf ooit gedacht hadden.

Werkwijze
In het eerste gedeelte tekst en uitleg over klassiek dans(ballet) het bekijken van stukje film, balletschoenen, spitzen, en uitleg over het hoe en waarom bij de kleding. Het meemaken van een korte kennismaking van een balletbarre, maar vooral ook waarvoor het dient. Het verhalende van een aantal balletvoorstellingen bespreken, en hoe men bepaalde dingen dan ook laat zien. Tot slot een mini balletcombinatie met de kinderen maken.

Benodigdheden

  • Ruime zaal, afhankelijk van de groepsgrootte (max. 30 deelnemers in een zaal en een harde egale vloer). De zaal dient schoon en geheel ontruimd te zijn.  
  • Geluidsapparatuur wordt verzorgd door de dansstudio.

Extra mogelijkheden:

  • Een klein eindresultaat op een podium.
  • Uitbreiding van de presentatie met een passend decor en evt. met passende kostuums.